Zo vader Zo zoon

Op zaterdag 7 april opent wethouder van cultuur Marloes Borsboom de fototentoonstelling ‘Zo vader zo zoon’ in de bibliotheek in Rijswijk. Fotograaf Tino van Dam exposeert samen met zijn zoon Danny twee bijzondere fotoseries: ‘Kale Koppen’ en ‘Strak in Pak’.

Tino is een bekende fotograaf in Rijswijk Zijn foto’s staan vaak in Groot Rijswijk, hij schrijft en fotografeert voor de blogs voor het landelijke fotoblad ZOOM. Wie Tino volgt op Facebook, weet dat hij de sportfotografie doet voor de eredivisie volleybalvereniging Inter Rijswijk.

Zijn zoon Danny kreeg het fotograferen met de paplepel ingegoten Met de ‘afdankertjes’ van zijn vader ontdekte hij spelenderwijs de fotowereld. Op de basisschool was Danny al de schoolfotograaf en liep hij rond met een ‘vette’ spiegelreflex. Nu exposeert hij voor het eerst met een opvallende serie foto’s van jonge mannen in pak. Frisse foto’s waar een zekere perfectie van uitstraalt. Die perfectie neigt naar surrealisme. Al zijn foto’s maakte Danny in de studio. Vader Tino maakte de meeste foto’s juist op locatie.

De fotoseries zijn de hele maand april te zien in de bibliotheek in Rijswijk, aan het Generaal Eisenhowerplein 101. De officiële opening is zaterdag 7 april om 13:00 uur.

Kale Koppen

Tino van Dam Fotografie

Zo vader Zo zoon

Zo vader Zo zoon

Suit Up

MADimage