Fotograferen is mijn passie

Ben je geïnteresseerd in fotografie en houd je van nieuwe dingen uitproberen, dan zit je op deze website goed. Ik ben Danny en ik ben fotograaf. Ik heb het afgelopen jaar een aantal opdrachten gefotografeerd en dacht daarom dat het handig was om een website te maken waarin ik mijn foto’s presenteer.

Wat komt er op deze website
Op deze website wil ik een blog maken omdat ik het leuk vind om jou wat te leren. In de blog zal het niveau van fotograferen verschillen. Soms zal ik je tips geven voor de absolute beginner en op andere momenten zal het niveau wat hoger liggen. Naast het geven van tips wil ik je ook inzicht geven in hoe ik foto’s maak. Hierbij zal ik een uitleg geven hoe het denkproces voor een foto in elkaar zit en hoe hij daarna gecreëerd wordt. Hiermee hoop ik je een klein beetje te inspireren om zelf de camera op te pakken.

Hoe ben ik ertoe gekomen om te fotograferen
Zelf ben ik begonnen met fotograferen door mijn vader. Hij begon zijn eigen website als nieuwe hobby die uitgroeide tot een tweede beroep. Onder de kerstboom kreeg ik op mijn 7 de een camera die het formaat had van een pakje peuken. Het was een camera die ik niet herinner om zijn goede kwaliteit maar wel zal herinneren als mijn eerste camera waarmee ik zelf eropuit ging. Al snel mocht ik de oude camera van mijn vader lenen die ik overal mee naartoe nam. Op mijn negende vond ik het zo leuk dat ik een hybride camera kocht van Fujifilm. Met deze camera leerde ik op de manueel fotograferen en werd ik de schoolfotograaf op mijn basisschool. Hierna ben ik verder gegaan met fotograferen en mocht ik op 12 jarige leeftijd voor het eerst met een spiegelreflex fotograferen (de oude camera van me vader). Hiermee ben ik begonnen om echt meer na te denken over foto’s. Hiermee bedoel ik dat ik niet meer zomaar fotografeerde wat op mijn pad kwam maar ook echt foto’s uitdacht. Samen met mijn vader werkten ik aan de website www.delfttekijk.nl. Op deze website zetten we foto’s van de Delftse straten en culturele evenementen. Hiermee kreeg ik een kans om evenementen fotografie te doen. Natuurlijk was het ook gaaf om overal vooraan te mogen staan. Naast dit alles zit ik ook bij een fotoclub. Met deze fotoclub komen we één keer per maand samen om te praten over fotografie. Ook gaan we er regelmatig op uit om te fotograferen. Afgelopen zomer heb ik besloten om zelf een professionele camera te kopen en te proberen om zelf opdrachten binnen te halen. Ik hoop dat ik in de toekomst kan blijven groeien in mijn fotografie en dat hier te laten zien.

Fotoclub: www.fotoclubf22.nl
Delfttekijk: www.delfttekijk.nl